Sjaloom!


file-page1We zijn op weg naar Pasen. Het carnaval is voorbij. We gaan weer weloverwogen kiezen voor een nieuw parlement.

We gaan weer weloverwogen kiezen voor een nieuw parlement. Welbewust staan we stil bij onze ramadan. Onze vastentijden waarin we ons voorbereiden op het nieuwe leven.

In dit nummer staan we stil bij veel zaken die ons bezighouden. Niet alleen bij bloemschikken, eten, het orgel, spaardoosjes, Maria, maar ook bij zaken uit Myanmar, Oosterbeek en Zeeland.

Veel leesplezier met 16 pagina’s Sjaloom!

 


file-page1

Nieuw beginnen luidt de titel van het stuk van Matthijs. Voor de redactie is dit nummer ook nieuw beginnen. Een nieuwe drukker, nieuw opmaakprogramma, nieuw redactielid.

Voor de kerkfinanciën is het elk jaar ook weer nieuw beginnen met de actie kerkbalans.

Veel leesplezier!

 

 

 

 

voorpagina-sjaloom-nr-7-kerst-2016


KERST 2016

 

 

Nieuw, Nieuws, Nieuwsgierig

Deze Sjaloom! brengt u al het bovenstaande. Nieuws is dit blad, het bevat allerleid nieuws en hopelijk maakt het u nieuwsgierig. Kerst is elk jaar weer nieuw, de Blijde Boodschap kan niet vaak genoeg worden herhaald. 2017 Is nieuw, een onbeschreven blad; wat zal dit jaar ons brengen? We leggen al onze vragen enons lot in handen van onze Schepper. En dan wordt alles nieuw!

Namens de redactie: Gezegende Kerstdagen en Veel Heil en Zegen in het Nieuwe Jaar.

 


file-page1

 

NAJAAR 2016

 

 

 

Het is weer najaar. Volgende week wordt de tijd verzet en is het ’s avonds echt vroeg donker. Extra reden om een kaarsje op te steken. Een bemoedigende handeling in duistere tijden. In dit nummer weer veel variatie aan artikelen. Genoeg mogelijkheden om iets te doen en niet te somberen achter begonia’s. En als de pepernoten in de winkelschappen verschijnen is de Adventstijd niet ver meer.

Namens de redactie veel leesplezier toegewenst.

 


file-page1

 

GEMEENTEZONDAG 2016

 

 

 

 

Ik las deze vakantie: “Een goede column is als een geslaagde vakantie. Bij terugkomst lijkt alles wat vertrouwd was –
de straat, je huis, de mensen – veranderd. Alsof je er vanuit een andere hoek naar kijkt”.  Wat voor een column geldt, mag ook voor dit eind-zomer-nummer van Sjaloom! gelden. Dat u er anders uitkomt dan u eraan begint. Dat het een injectie mag zijn voor mooie  gedachten, een goed gesprek, bloemenliefde, een stille mijmering of een ludieke actie. En natuurlijk vooral: veel  leesplezier!


Sjaloom Zomer 2016 voorblad-page-001

 

ZOMER 2016

 

 

 

Gluren bij de buren…. Op vakantie bezoekt iedereen wel
eens een pittoresk kerkje. Vaak is het het belangrijkste
gebouw van de stad / dorp. Soms sober, maar vaak is de
kerk rijk versierd. Vol pracht en praal. En stiekem verlang
ik daarna weer naar ons sobere kerkje.
Namens de redactie iedereen een prettige vakantie toegewenst

 


2016 nr 3 pinksteren voorkant

 

PINKSTEREN 2016

 

 

 

Pinksteren

Ruisen, vurige tongen en vervolgens voor ieder verstaanbare taal. Dit is wat Jezus’ discipelen en andere volgelingen meekrijgen op de Pinksterdag na Jezus’ hemelvaart. Jezus zegt in Johannes 17:18 ‘Ik heb hen gezonden in de wereld.’ Wat hebben zij met deze opdracht gedaan? Het Bijbelboek Handelingen geeft antwoord op deze vraag. Hun verkondiging is zelfs vandaag de dag nog te ‘horen’, hiervan zijn Huissen en Brandenburg getuigen. Zegt het voort! Namens de redactie: Gezegende Pinkstertijd.


2016 nr 2 pasen 

 

PASEN 2016

 

 

 

Een vroege Pasen. Na een groene kerst misschien een witte Pasen. Het wordt weer vroeg licht. En Sjaloom! barst weer uit zijn voegen met nieuws, ontwikkelingen en zaken die we samen doen. Heeft iedereen op tijd zijn inbreng voor dit nummer ingezonden? Of hebben stukjes de trein gemist? In dit nummer veel cijferwerk. Maar welk thema wilt u in Sjaloom! terugvinden in de komende zomerperiode? Laat het ons weten. Veel leesplezier.

  

 

2016 nr 1 winter

WINTER 2016