Predikant


matthijs glastraDe predikant van de Protestantse Gemeente Huissen is Matthijs Glastra, geboren in 1955 in Den Haag. Dominee Glastra was 28 jaar toen hij als predikant startte. Huissen is de vierde gemeente waarin hij als predikant werkzaam is. Daarnaast is ds. Glastra lange tijd werkzaam geweest in de jeugdzorg en in het ziekenhuis.

Ontmoeten en verstaan

‘Wat in al die jaren gegroeid is? De ruimte, openheid en aandacht dat ieders weg door het leven uniek is. En dat geloofsvragen alles met levensvragen van doen hebben.’ Volgens Matthijs is de kerk een fijne plek om elkaar daarin nabij te zijn, te ontmoeten en te verstaan. ‘Ik geniet erg van een zondagse viering, muziek, Leonard Cohen, Alex Roeka, Dietrich Bonhoeffer, Berlijn, wandelen en mijn vrouw Jacqueline…’

Spreekuur predikant

Onze predikant Matthijs Glastra biedt twee vaste momenten per week waarop men hem kan spreken over allerhande zaken. Deze vaste momenten zijn op dinsdag en vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur. Het inloopspreekuur (zonder afspraak) is in ons kerkgebouw aan het Raadhuisplein.

Meer informatie

Wil je in contact komen met Matthijs Glastra? Mail naar predikant@pknhuissen.nl