Ouderenviering


Jaarlijks wordt in de 40-dagen-tijd en adventsperiode een speciale middagviering door de diaconie georganiseerd voor gemeenteleden. Gemeenteleden van 75 jaar en ouder worden persoonlijk uitgenodigd. U bent van harte welkom ook al bent u nog geen 75+. Voor deze middag wordt de kerkzaal sfeervol ingericht. Met vanzelfsprekend de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Er is koffie en thee met iets lekkers erbij. En een drankje voorafgaand aan de afsluitende maaltijd.

  • Locatie:       Protestantse kerk, Raadhuisplein 35
  • Tijdstip:       Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom. De viering begint om 15.00 uur.
  • Opgeven:

 


Kerstviering maandag 18 december 2017

Het thema ‘Wek mijn zachtheid weer, geef mij terug de ogen van een kind…’ staat centraal. Aansluitend vertelt Piet Knol het verhaal over Rodolfo en zijn gemeente in Matanzas, Cuba. De inhoud van de viering en het verloop van de middag en avond worden door de diaconie samen met ds. Matthijs Glastra voorbereid. De avond wordt naar goede gewoonte afgesloten met een broodmaaltijd.

 


Paasviering maandag 10 april 2017

Samen met ds. Matthijs Glastra staan we in deze viering stil bij het thema van de 40-dagentijd ‘Sterk en dapper’. Na de viering is er een korte presentatie over het leven van Maarten Luther en 500 jaar Reformatie. Het leven en het werk van Maarten Luther was bijzonder en zeker sterk en dapper. Na een drakje of een glaasje advocaat is er traditiegetrouw een maaltijd. Deze keer in de geest van Luther met een kopje soep, een hoofdgerecht en een toetje.

 


Kerstviering maandag in december 2016

 


Paasviering maandag 21 maart 2016

We komen samen in ons vertrouwde, warme en gezellige kerkgebouw om elkaar verhalen te vertellen, naar elkaar te luisteren, samen te zingen en te bidden. Samen met ds. Matthijs Glasstra staan we in deze viering stil bij het thema van deze 40-dagen-tijd: ‘Opstaan om een stap te zetten naar de ander‘. Aly Vrijhof zal aan de hand van foto’s vertellen over de stap, die zij naar de ander gezet heeft. Aly is in Myanmar geweest om met een medisch team leprapatiënten te helpen en te opereren.

Natuurlijk is er traditiegetrouw een broodmaaltijd waarna we om 18.30 uur de bijeenkomst afsluiten.