KliederkerkKliederkerk

Datum eerstvolgende Kliederkerk: zondag 10 juni 2018 van 16.00 – 18.00 uur

‘op ontdekkingsreis’ inclusief hapje ter afsluiting.

 

Kliederkerk is een activiteit voor kerken die oorspronkelijk uit Engeland komt, maar door de Protestantse Kerk naar Nederland is gehaald. Het is een nieuwe manier om elkaar te ontmoeten. Bij een eerste blik zou je denken: het gaat om kinderen en hun ouders. Maar als je beter kijkt, zie je dat het om iedereen met een hart voor kinderen gaat. Jong en oud ontdekken samen, op een creatieve manier nieuwe kanten aan Bijbelverhalen. Het programma heeft aandacht voor kinderen van 0 – 12 jaar. Maar het is de bedoeling dat het ook andere leeftijden aanspreekt en dat iedereen samen gaat ontdekken.

Kliederkerk Huissen is ook te vinden op facebook. In oktober 2017 was onze eerste viering. We komen 4x per jaar bij elkaar.

In oktober was het thema “Onder de paraplu van de regenboog”. We hebben boten gebouwd, spelletjes gedaan, geboetseerd. Tijdens de viering hadden we een leuke film over de ark van Noach. En de taarten bij het onderdeel ‘samen eten’ waren spectaculair!

In december was het thema ‘lichtpuntjes’. We hadden een donkere ruimte met licht en donker. Op de zand-lichttafel konden we onze verbeelding maken, natuurlijk konden we lichtpuntjes maken en verkleden. Ook waren er schudbollen en kerststallen gemaakt. In de viering gingen we op zoek naar wat lichtpuntjes zijn.

In maart was het thema ‘klaar voor de start?!’ Wie is er klaar voor de start en wanneer ben je klaar?  Wat doe je om jezelf voor te bereiden? En was is daarbij belangrijk? Iemand die zijn huis op het zand bouwt, zal daar niet lang plezier van hebben. Wie zaait en het zaad komt niet in vruchtbare grond, zal minder kunnen oogsten. Wij hebben ook gezaaid, gepoot en mooie bloempotjes gemaakt. We hebben ook gebouwd: wie bouwt stevig? En ‘klaar voor de start’ heeft ook met sport  te maken, dat konden we laten zien op het ‘circuit’ in de kerk.

In juni gaan we op ontdekkingsreis. De vakantie staat voor de deur. Veel mensen gaan op reis, op vakantie. Koffers pakken, paspoorten, nieuwe dingen ontdekken…. In de bijbel wordt ook veel gereisd. We ontmoeten op onze reis een aartsvader.

Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit drie onderdelen:

  • Samen ontdekken: al spelend, knutselend en bouwend verkennen we het thema en al kliederend krijgt het kleur
  • Samen vieren: het thema krijgt verbinding met het Bijbelverhaal en een lied in een viering
  • Samen eten: als afsluiting iets lekkers en limonade of iets uitgebreider eten.

Kliederkerk is ook voor mensen die zich niet (meer) verbonden voelen met de kerk maar wel hun kinderen iets mee willen geven over bijbelse verhalen. Of voor wie gewoon nieuwsgierig is naar deze vorm van ontmoeten. Of misschien past het tijdstip – een zondagmiddag – beter in het levensritme. Of misschien wil je zelf weer iets ontdekken in de verhalen uit je jeugd. Levensverhalen uit de Bijbel zijn voor alle leeftijden. Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Iedereen is welkom! Met en zonder (klein)kinderen. Dus kom gerust een keer meedoen.

 

 

 


Een indruk van Kliederkerk op 8 oktober (Ark van Noach) en 10 december 2017 (Lichtpuntjes)

20171008_134524 20171008_134942 20171008_134952 20171008_144237 20171008_144447 DSC_0044 DSC_0060