Kerkbalans 2016


De actie Kerkbalans wordt gehouden van 17 januari t/m 31 januari 2016. In deze periode worden alle gemeenteleden opgeroepen om een financiële bijdrage te leveren aan de PKN Huissen. Met het bedrag wat hiermee opgehaald wordt kan de Protestantse Kerk Huissen blijven bestaan. Kerkbalans is een landelijke actie waarin alle gemeenten in Nederland geactiveerd worden om hun eigen gemeente financieel te steunen.

logo kerkbalansOproep

In de tweede helft van januari valt er daarom ook voor gemeenteleden van de PKN Huissen een brief op de mat. Het is een oproep van de gemeente voor een financiële bijdrage. In de brief staat concreet uitgelegd waar de bijdrage precies voor nodig is. Via een antwoordformulier geef je aan wat je de kerk wilt schenken. Het formulier wordt vervolgens door een vrijwilliger opgehaald. Zo draag ook jij bij aan een warme, sterke kerk.

Overmaken

Het is ook mogelijk om de bijdrage rechtstreeks over te maken naar het rekeningnummer van de gemeente. Omdat de bijdrage ook als periodieke gift bij de Belastingdienst aan te geven is, levert het bovendien in veel gevallen fiscaal voordeel op.

Informatie

Meer lezen over Kerkbalans of fiscaal voordeel Kerkbalans.