PKN in actie voor ruimer kinderpardon


De grote protestantse kerken dringen bij de regering aan op een ruimer pardon voor kinderen van vluchtelingen die hier al langer dan vijf jaar wonen. Namens de PKN heeft scriba RenĂ© de Reuver de petitie getekend ‘Ze zijn al thuis’.

‘Als kerken staan we voor barmhartigheid en rechtvaardigheid’ zegt Karel Jungheim, specialist vluchtelingen bij de PKN. Hij wijst op de Kinderombudsman die stelt dat het voor kinderen die hier al langer zijn dan vijf jaar, ontwrichtend en schadelijk is om uitgezet te worden. ‘Daar moet beter naar geluisterd worden’ vindt de vertegenwoordiger van de Kerk.

Het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie heeft een ruimere regeling voor vluchtelingenkinderen afgewezen. Het vorige kabinet van VVD en PvdA voerde een kinderpardon in en daar moet het volgens de huidige coalitie bij blijven. De ChristenUnie heeft bij de onderhandelingen over het kabinet tot het laatst gestreden voor ruimere regels, maar moest zich bij deze beslissing van de grotere partners neerleggen.

De petitie ‘Ze zijn al thuis’ is opgezet door twee remonstrantse theologen. Het verzoek aan de regering is ook ondertekend door BN’ers als Jan Terlouw (D66), Meester Bart en Humberto Tan. De actie loopt tot eind januari.

(Trouw, zaterdag 13 januari 2018)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *